Pod zaštitom „Pancira“: Ruska vojska uništila „neprijateljsku“ avijaciju /video/

© Ministarstvo odbrane, Darimir BandaVatrena moć "Pancira S1"
Vatrena moć Pancira S1  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedinice protivavionskog raketnog puka Vazduhoplovnih snaga Lenjingradske vojske i protivvazdušne odbrane tokom vojnih vežbi u Astrahanskoj oblasti na poligonu „Ašuluk“ uspešno su odbili napad avijacije uslovnog neprijatelja uz pomoć protivvazdušnog kompleksa „Pancir“.

Jedinice protivavionskih raketnih sistema „Pancir“, koje su prebačene iz Lenjingradske oblasti, izvele su marš prema poligonu i stupile na borbene dužnosti protivvazdušne odbrane.

Vojnici su tokom vežbi identifikovali krstareće rakete i avione neprijatelja koje su imitirale nadzvučne mete. Nakon toga je ruska vojska lansirala rakete i izvela topovsku paljbu po „neprijateljskim“ metama.

Ruski protivvazdušni kompleks „Pancir-S“ početkom ove godine dobio je najnoviju hipersoničnu raketu koja razvija brzinu veću od pet maha. Ruski vojni eksperti ocenjuju da će jačanje „Pancira“ poboljšati odbrambenu sposobnost Rusije i da će imati veliku potražnju na stranom tržištu.

Naoružanje sistema „Pancir S“ uključuje dva spregnuta topa kalibra 30 milimetara sa bojevim kompletom od 1.400 granata i 12 raketa koje mogu da gađaju ciljeve na daljini do 20 kilometara i visinama do 15 kilometara.

Sistem „Pancir“ smatra se među najboljim u svojoj klasi, a borbena dejstva u Siriji omogućila su inženjerima da maksimalno poboljšaju ovo naoružanje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala