Nova privremena bolnica u Bergamu čeka prve pacijente

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaPodgotovka vračeй iz RF i Italii k priemu pacientov v polevom gospitale v Bergamo
Podgotovka vračeй iz RF i Italii k priemu pacientov v polevom gospitale v Bergamo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nova bolnica koju je u italijanskom Bergamu izgradilo Udruženje alpskih strelaca uz podršku ruskih specijalaca, spremna je i čeka prve pacijente, saopštila je Gradska kuća.

Ova medicinska ustanova izgrađena je na mestu lokalnog sajma od 24. marta. Predviđena je za lečenje pacijenata sa virusom korona, za koje će biti pripremljena 142 kreveta.

„Od jutros je spremno nešto više od 40 mesta. Ruski lekari bi, nakon otprilike nedelju dana priprema i obuke u bolnici ’Papa Jovan XXIII‘, trebalo ovih dana da se pridruže italijanskim ekipama hitne pomoći“, izjavio je predstavnik grada.

Prema njegovim rečima, faktički je privremena bolnica bila spremna 1. aprila, nakon čega je opremljena tehnikom.

​Kako je za Sputnjik izjavila portparolka bolnice Đovana Tonineli, prvi pacijenti će, najverovatnije, stići večeras.

Prošle nedelje puštena je u rad privremena bolnica za pacijente sa KOVID-19 u Milanu. Konstrukcija predviđena za 200 mesta u odeljenjima za intenzivnu negu izgrađena je za 10 dana u prostorijama velikog trgovinsko-izložbenog centra na periferiji grada.

U Italiju je od 22. do 25. marta stiglo 15 ruskih vojnih aviona, sa stotinak ruskih vojnih virologa i epidemiologa Ministarstva odbrane Rusije, osam timova lekara i medicinskih tehničara za borbu protiv virusa korona, kao i oprema za dijagnostiku i dezinfekciju. Zatim su ruski vojni stručnjaci stigli u Lombardiju, gde se nalaze najveća žarišta epidemije.

Zastave Italije i Rusije - Sputnik Srbija
Vojska protiv korone: Italijanska televizija objavila novi snimak ruske pomoći Bergamu /video/

U 27 gradova ove italijanske pokrajine ruski vojni stručnjaci su zajedno sa italijanskim kolegama sanirali i dezinfikovali domove za stare. Obrađene su 32 zgrade, više od 160 hiljada kvadratnih metara unutrašnjih prostorija i više od 14 hiljada kvadratnih metara asfaltiranih puteva.

Prema poslednjim zvaničnim podacima koje je u nedelju uveče objavio načelnik Službe civilne odbrane Anđelo Boreli, na Apeninima je zabeleženo gotovo 129 hiljada slučajeva zaraze novom vrstom virusa, skoro 22 hiljade pacijenata je ozdravilo, a umrlo 15.887 ljudi.

 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala