Morska so u Peruu izlečila sve obolele od virusa korona — još jedna lažna vest

CC0 / Unsplash / Lažna vest - ilustracija
Lažna vest - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Peruu već nedelju dana nema smrtnih slučajeva jer su tamo našli lek za virus korona i to sredstvo koje svako ima u kući — običnu morsku so.

„Pre nego što dođe u pluća, virus korona se zadržava u grlu četiri dana i u to vreme počinju bol i kašalj. Ako budemo ispirali grlo solju i toplom vodom ili sirćetom, eliminisaćemo virus.“

Ova poruka na fotografiji, uz uputstvo da se ona podeli „kako biste spasili nekoga kome je to potrebno!“, izazvala je pravu pomamu na društvenim mrežama. Videlo ju je milion ljudi, a podelilo više od 30 hiljada.

© Sputnik / Aleksandar MilačićLažna vest. Fotografija sa tekstom koja je kružila društvenm mrežama, kao lek za virus korona.
Morska so u Peruu izlečila sve obolele od virusa korona — još jedna lažna vest  - Sputnik Srbija
Lažna vest. Fotografija sa tekstom koja je kružila društvenm mrežama, kao lek za virus korona.

Reagovao je i peruanski farmaceut koji moli predsednika da se oglasi, jer bi zemlja morskom solju mogla da pobedi koronu za samo nedelju dana.

Nakon što su pomenuta fotografija, a zatim i video stekli toliku popularnost i u zemlji i u svetu, morala je da reaguje čak i bivša ministarka zdravlja Perua Patrisija Garsija:

„Virus ne lebdi u našem grlu. Kad virus prodre u naš organizam, automatski se lepi za ćelije i pravi im haos. Tera ih da proizvode gomilu novih virusa i u tom trenutku već je došlo do infekcije. Tako da bilo šta čime bismo isprali grlo, bio to jod, topla voda ili so, neće ubiti virus.“

Dodaje da gospodin sa snimka koristi stručne reči i izraze, zbog čega su mu mnogi poverovali, ali da su njegove tvrdnje apsolutno netačne.

Lek za virus korona - Sputnik Srbija
Ruski ministar zdravlja upozorio: Oprezno s upotrebom antimalarijskih lekova

Bivša ministarka opominje da u svakoj zemlji ima svojih zabluda i da naučnici za sad nisu do kraja utvrdili ni način na koji čak i hidroksihlorohin pomaže suzbijanju korone.

U potrazi za pravim lekom od virusa korona, skloni smo da verujemo da je pronalazak brz, a rešenje problema mnogo bliže nego što smo mislili.

Posle vesti da hidroksihlorohin, lek od malarije, pomaže u suzbijanju simptoma, naši sugrađani opustošili su apoteke i pokupovali sve dostupne lekove protiv ove bolesti.

Takođe smo na svim meridijanima imali prilike da u supermarketima vidimo nestašicu đumbira i belog luka, koji takođe „pomažu“. Govorilo se i da aparat za sušenje ruku ubija virus, a na jednoj pijaci u Gruziji papirni novac peglaju kako bi ga očistili od ove nevidljive nemani.


Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala