Telefon protiv požara: Napravljena aplikacija za vatrogasce

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaVatrogasci gas požar
Vatrogasci gas požar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna uprava Ministarstva za vanredne situacije Rusije za Habarovski kraj najavila je test-varijantu mobilne aplikacije „Termalne tačke“ koja će omogućiti specijalistima da otkriju požar i odmah ga neutrališu.
„Naoružani smo programima za satelitsko praćenje koji svakodnevno beleže termičke anomalije i omogućavaju nam da simuliramo razvoj situacije“, objasnio je Aleksej Jakovljev, zamenik načelnika Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije Rusije za Habarovski kraj.

Ovogodišnja novina je aplikacija „Termičke tačke“ za zaposlene u Ministarstvu za vanredne situacije, kao i za specijaliste zajedničkih dežurno-dispečerskih službi, načelnike oblasnih vatrogasno-spasilačkih garnizona, vođe patrolnih grupa i predsednike opština.

„Aplikacija se još uvek testira. Ona omogućava da se na pametnom telefonu preko interneta primaju informacije sa satelita o termičkim anomalijama. Zahvaljujući ovom novom proizvodu moguće je brzo otkrivanje požara, njihovo istraživanje i neutralisanje žarišta. Ovo je posebno važno kada su požari u blizini ljudskih naselja“, dodao je Jakovljev.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala