Ruskinja poručuje iz Italije: Nemojte potcenjivati virus, pretnja je stvarna

© AP Photo / Luca BrunoSprovod u Bergamu u toku epidemije virusa korona
Sprovod u Bergamu u toku epidemije virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruskinja Vitkorija Kiseljova, koja živi u Italiji, ispričala je kako ljudi u toj zemlji podnose strogi karatin koji je uveden 9. marta zbog virusa korona. Ona je poručila da je situacija ozbiljna i da pretnju ne treba potcenjivati.

„Od 9. marta izlazak iz kuće je dozvoljen samo ukoliko idete u prodavnicu, apoteku ili na posao. Kod kuće morate popuniti dokument u kome ste napisali gde idete i tačnu maršrutu kretanja. Ako vas zaustavi patrola i ispostavi se da ne idete tuda kuda ste napisali, sledi kazna od 300 do 4.000 evra. Kada idem u sueprmarket obavezno nosim masku i rukavice za jednokratnu upotrebu. Kupim namirnice za sedmicu-dve“, kaže Viktorija, prenosi „Rosijska gazeta“.

Prema njenim rečima, maski nema dovoljno, pa ih mogi sami šiju, koristeći gazu i salvete, koje se nakon upotrebe bacaju, a gaza se otkuvava i ponovo upotrebljava.

„Bilo je momenata kada su nam se mešali dan i noć, stalno išli u pidžamama. Sada su svi shvatili da se moraju pridržavati određene dnevne rutine i pronaći neku zanimaciju koja skreće pažnju i umiruje“, priznaje Viktorija.

Kako kaže, mnogi u početku nisu shvatali ozbiljnost situacije, jer je Italijanima, s obzirom na njihov temperament, teško da sede kod kuće i izbegavaju kontakte. 

„Među takvima je bilo mnogo starijih ljudi, koji su šetali, posećivali barove. Postalo je teško kada su počele komšije da umiru, a broj preminulih eksponencijalno raste u celoj zemlji“, priseća se Ruskinja.

Ona je na kraju apelovala na sve ljude da poveruju da je opasnost stvarna i da pokušaju učiniti sve kako bi spasili sebe i svoje porodice.

„Pretnju ne treba potceniti. Mi smo to učinili i izgubili vreme i ljude“, zaključila je ona.

Prema poslednjim informacijama, u Italiji je do sada zabeleženo više od 124.000 zaraženih virusom korona, dok je preminulo više od 15.000.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala