Prvi put od početka epidemije u Italiji, broj hospitalizovanih slučajeva u padu

© REUTERS / Flavio Lo ScalzoPregled pacijenta u bolnici u Italiji
Pregled pacijenta u bolnici u Italiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Danas se po prvi put od početka epidemije u Italiji smanjio broj hospitalizovanih slučajeva s Kovidom-19, a drugi dan zaredom smanjuje se i broj pacijenata na odeljenju intenzivne nege, izjavio je direktor italijanske Službe za civilnu zaštitu Anđelo Boreli.

Prema poslednjim podacima koje je Boreli danas prezentovao, broj žrtava u Italiji danas je porastao za 525 i dostigao 15.887, a poslednji put je brojka od manje od 600 preminulih zabeležena 19. marta.

Na osnovu predstavljenih informacija, ukupan broj registrovanih slučajeva zaraze Kovidom-19 je skoro 129 hiljada, dok je oko 22 hiljade izlečeno.

Italijanske vlasti takođe su prokomentarisale ove pozitivne informacije.

„Očigledno je da je krivulja dostigla „vrhunac” i sada je nastao pad. Ovo se, na sreću, odnosi na broj preminulih. Ovi događaji počeli su pre dve nedelje, tačnije, ceo sistem je doprineo suštinskom usporavanju širenja epidemije”, istakao je direktor Višeg instituta za zdravstvenu zaštitu Silvio Bruzafero tokom nedeljnog brifinga.

On je još dodao da bi zahvaljujući trenutnim podacima, sada bilo moguće pristupiti sledećoj fazi borbe protiv epidemije, konkretno, preduzimanju mera za održanje širenja infekcije na niskom nivou.

Pročitajte još:

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala