Kremlj: Putin nastavlja da radi na daljinu još najmanje nedelju dana

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom video-sastanka sa članovima Saveta bezbednosti Rusije
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom video-sastanka sa članovima Saveta bezbednosti Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin radiće „na daljinu“ još najmanje jednu nedelju, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je objasnio da je slučaj obolevanja glavnog lekara bolnice u Komunarki u kojoj su smešteni oboleli od virusa korona, pokazao da je bolje smanjiti fizički kontakt, što je predsednik i uradio, objasnio je Peskov.

„Već je prošla nedelja, usuđujem se da pretpostavim da će trajati još najmanje jednu nedelju, a možda i više“, rekao je Peskov u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

Portparol ruskog predsednika negirao je spekulacije da je Putinova odluka o radu na daljinu povezana sa izveštajima o obolevanju glavnog lekara bolnice u Komunarki Denisa Procenka.

„Slučaj sa razbolevanjem glavnog lekara jednostavno je pokazao da je, uprkos svim merama predostrožnosti, najbolje i najefikasnije sredstvo upravo smanjenje fizičkog kontakta, što je predsednik i učinio“, rekao je Peskov.

Portparol je takođe napomenuo da se Putin „redovno testira. I svi koji rade sa njim takođe se redovno testiraju“.   

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 1,2 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 65 hiljada ljudi.

U Rusiji je od početka pandemije zabeleženo 5.389 slučaj zaraze novim virusom korona, od čega je 45 osoba umrlo.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala