Kad se ispostavi da su ruski trolovi u stvari bakica iz Švedske

Pratite nas
Istraživanje švedskog TV kanala pokazalo je da su tvrdnje ministra Andersa Igemana da je žrtva ruskih trolova „pale u vodu“ i da se iza svega krije jedna švedska bakica. Oglasilo se i rusko Ministarstvo spoljnih poslova postom na Fejsbuku: „Kad se ispostavi da je napad ruskih trolova u stvari organizovan od lokalne grupe s kapama od folije“.

Uz fotografiju zbunjenog švedskog ministra energetike i digitalnog razvoja kako širi ruke stoji i objašnjenje da je Igeman u decembru prošle godine za sebe rekao da je žrtva napada ruskih trolova, a da je istraživanje pokazalo da iza napada stoji obična bakica koja se boji vaj-faj mreže i mreže 5G.

Ministar je u decembru prošle godine na svom Fejsbuk profilu napisao da će Švedska razvijati 5G mrežu, ali se ubrzo ispod njegovog posta pojavilo nekoliko stotina komentara uznemirenih građana, a Igeman je prokomentarisao da je predmet napada ruskih trolova koji, navodno, žele da zaustave razvoj Švedske.

Švedski TV kanal je, međutim, utvrdio da su sve komentare postavili stvarni ljudi a ne botovi, kao i da većina komentara pripada grupi na Fejsbuku koja se bori protiv 5G i jednoj od aktivistkinja iz Stokholma koja za sebe kaže da je obična bakica.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala