Godišnjica „Ruskih vitezova“: Ponos ruske avijacije /video/

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaAkrobatska pilotska grupa "Ruski vitezovi" u višenamenskim lovcima Su-30SM na zatvaranju Međunarodnog vojno-tehničkog foruma "Armija 2018"
Akrobatska pilotska grupa Ruski vitezovi u višenamenskim lovcima Su-30SM na zatvaranju Međunarodnog vojno-tehničkog foruma Armija 2018 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Akrobatski tim ruskog vazduhoplovstva „Ruski vitezovi“ danas obeležava svoju godišnjicu. Akrobatska grupa formirana je na današnji dan pre 29 godina u bazi prve vazduhoplovne eskadrile Centra za prikaz avijacione tehnike na aerodromu Kubinka u Podmoskovlju. To je jedini akrobatski tim na svetu koji izvodi akrobatsko letenje na teškim lovcima.

Od trenutka osnivanja do danas piloti stalo usavršavaju svoje veštine i rad sa novim letelicama, prenosi televizija „Zvezda“.

Trenutno piloti akrobatske grupe vežbaju upravljanje najnovijim lovcima Su-35S, koje su dobili krajem 2019. godine. Pilotski tim je u poptunosti savladao obnovljeni vazdušni program na najnovijim lovcima Su-30S, koji omogućavaju „Ruskim vitezovima“ da pokažu manevrisanje na visokom nivou.

Akrobatska grupa redovno učestvuje na svim međunarodnim avijacionim sajmovima, na kojima predstavljaju Vazdušno-kosmičke snage Rusije. „Ruski vitezovi“ učestvuju i na brojnim avijacionim događajima, koji se održavaju u različitim regionima Rusije.

Od 2015. godine su redovni učesnici na Međuarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija“ i Međunarodnim vojnim igrama.

„Ruski vitezovi“ poslednjih godina dostojanstveno su predstavljali rusku avijaciju u Francuskoj, SAD, Kini, Češkoj, Slovačkoj, Norveškoj, Luksemburgu, Belgiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i brojnim druim zemljama.

Svetski rekord u istoriji avijacije je oboren 2004. godine, kada su „Ruski vitezovi“ i „Striži“ izveli zajednički let sa devet aviona (pet SU-27 i četiri MiG-29) u formaciji „romb“, kada je prikazan celi spektar akrobatskih figura.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala