Američki hirurg pokazao kako da napravite masku kod kuće /video/

© AP Photo / Alex BrandonAmerički hirurg Džerom Adams
Američki hirurg Džerom Adams - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalni američki hirurg Džerom Adams pokazao je kako kod kuće da napravite masku od majice i zaštitite se kako se ne biste zarazili virusom korona.

Adams je pokazao da se maska može napraviti od gotovo bilo kojeg odevnog odeća, uključujući od marame ili majice. On je na snimku pokazao kako pravilno saviti isečeni deo majice i pričvrstiti ga gumicama za kosu sa obe strane da bi se dobila maska od tkanine.

Video je objavio američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Ranije je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp preporučio građanima da ne kupuju i ne nose specijalizovane medicinske ili čak hirurške maske, pozivajući da se one sačuvaju za medicinske ustanove. Umesto toga, treba koristiti obične maske od tkanine koje se mogu kupiti na internetu ili napraviti kod kuće.

Prema poslednjim podacima u Sjedinjenim Američim Državama zabeleženo je 312 hiljada slučajeva zaraze virusom korona, a umrlo je gotovo 8,5 hiljada ljudi.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 1,2 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 64 hiljade ljudi.

 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala