Rusi tokom karantina najviše vremena provode u – kuhinji

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaKuhinja
Kuhinja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom karantina, koji nameće pandemija virusa korona, Rusi najviše vole da provode vreme u kuhinji, svedoči istraživanje službe za putovanja „Tutu.tu“, u kome je učestvovalo više od hiljadu ljudi.

„Kuhinja sada ne predstavlja samo mesto za pripremu ili konzumiranje hrane, nego i radni kabinet“, saopštila je pres-služba kompanije.

Kako se navodi, 42 odsto ispitanika navelo je kuhinju kao mesto gde najviše provode vreme, 15,6 osoba se izjasnilo za balkon, 10,6 odsto – kupatilo, dok 17,6 odsto najviše vremena provodi u sobama.

Da li u šali ili ne, ali 1,8 odsto anketiranih odabralo je ostavu kao omiljenu prostoriju tokom samoizolacije, a 0,9 odsto – hodnik.

Skoro šest odsto ispitanika provodi vreme „u nekoj drugoj prostoriji u kući“, dok 5,5 odsto nije želelo da se izjasni.

„U skladu sa nalogom gradonačelika Moskve, stanovnici mogu napustiti stambeni prostor ukoliko idu na posao (samo oni, kojima je dozvoljeno da rade), ukoliko im je hitno potrebna medicinska pomoć, zbog odlazka u najbližu prodavnicu ili apoteku. Dozvoljeno je i izvođenje pasa (100 metara je maksimalna udaljenost od kuće) i izbacivanje smeća. Sliča ograničenja su trenutno na snazi u mnogim regionima Rusije. Ali nisu svi spremni da se dobrovoljno izoluju u kući. Posebno ako su pre stalno putovali“, saopštila je ruska služba.

Na pitanje „Da li poštujete režim samoizolacije?“, 49 odsto anketiranih odgovorilo je da poštuje sva pravila.

„Takvi ljudi retko izlaze iz kuće da bi otišli do apoteke ili prodavnice, prošetali psa. Trećina anketiranih (33 odsto) priznala je da moraju ići na posao. Sedam odsto ispitanika uopšte ne izlazi iz kuće – dostavljači im donose hranu i druge potrepštine. Četiri odsto je priznalo šetaju napolju noću ili kada je napolju malo ljudi. Sedam odsto je odgovorilo da karantin ipak nije za njih, oni se nisu izolovali i vode normalan život“, navodi se u rezultatima istraživanja.

U Rusiji je virusom korona ukupno zaraženo 4.149 ljudi, dok je preminulo 34.

Na sajtu Sputnjika čitajte najnovije informacija o pandemiji virusa korona u svetu i kod nas.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala