Privremeno obustavljeno prebacivanje Rusa u zemlju, novi plan letova u ponedeljak

© AP Photo / Christophe EnaIzlazak iz EU –putnici na aerodromu u Parizu čekaju let
Izlazak iz EU  –putnici na aerodromu u Parizu čekaju let - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske vlasti obustavile su na dva dana prebacivanje ruskih državljana, koji su zbog pandemije virusa korona ostali na aerodromima širom sveta, s namerom da do ponedeljka izrade novi plan letova.

To je saopštila vicepremijerka Tatjana Golikova.
Kako je rekla, svojevrsni tajm-aut je potreban da bi se ustanovilo iz kojih sve zemalja je potrebno i u kom broju prebaciti ruske državljane u zemlju.
„Nikog ne ostavljamo na cedilu, napravićemo civilizovani plan letova na teritoriju Ruske Federacije s jedinim ciljem – da se osigura zdravlje svih onih koji danas žive i poštuju sva ta nova pravila uvedena ukazom predsednika i od strane sanitarnih lekara na teritoriji regiona“, rekla je Golikova.
Plan će biti gotov u ponedeljak i Rusi će postepeno početi da se vraćaju kući, dodala je ona.
Golikova je rekla da se radi o cifri od 26.000 građana na spiskovima, a da vlasti nisu mogle da identifikuju njih 13.660.
Nemogućnost da ih identifikujemo znači da ne znamo, dodala je, da li su stvarni i gde nameravaju da lete.
Povodom pritužbi građana što moraju da prođu opservaciju po dolasku u zemlju, Golikova se slaže da to možda nije prijatno, ali ističe da je neophodno, kako oni koji doputuju ne bi postali izvor zaraze.
U međuvremenu, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Vlada opredelila sredstva za pomoć Rusima blokiranim u inostranstvu i da je novac prebačen Ministarstvu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala