Na Gugl mapi otkrivene „veštačke strukture“ na površini Marsa /video/

© Foto : ET Data BaseSkrinšot satelitske slike površine Marsa, crvenom bojom zaokruženo je ono što Skot Voring naziva zgradom na ivici kratera.
Skrinšot satelitske slike površine Marsa, crvenom bojom zaokruženo je ono što Skot Voring naziva zgradom na ivici kratera. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Skot C. Voring osnivač bloga „I-Ti data bejs“ koji se bavi NLO i „paranormalnim“ vestima ubeđen je da je pronašao dokaze o „inteligentnom životu“ na Marsu – piramidu sa vratima i čudno izduženu zgradu.

Lutajući kroz Gugl mape, Skot C. Voring primetio je nešto što naziva „neprirodnim i verovatno vanzemaljski napravljenim strukturama“ na površini Marsa.

Prva izgleda kao dugački zakrivljeni beli predmet koji leži preko ivice kratera. Opisao ga je kao „veoma dugačku zgradu“ oko deset kilometara dugačku sa „malom kulom na njenom nagibu“.

Voring je zatamnio sliku da bi objekt učinio vidljivijim, mada na originalnoj slici izgleda da nije izdignut iznad površine već da je reč o produžetku kratera. Za senku se pretpostavlja da bi mogla pripadati produžetku kratera, sudeći po tome kako drugi predmeti odbijaju sunčevu svetlost.

Desno od tog objekta Voring je primetio pravougaoni oblik od oko pet kilometara dužini i četiri kilometra širine. Unutar njega je tamnija, ovalna rupa koju je nazvao „ulazom u planinu“.

„Ulaz je dovoljno veliki da kroz njega mogu ući ili izaći svemirski brodovi. Međutim, ono što izgleda kao vrata mogao bi biti zatamnjeni prozor grada koji bi mogao postojati unutar planine“, rekao je lovac na vanzemaljce.

„Ovo definitivno nije prirodno i ne liči na prirodno nastalo brdo ili planinu. Sa jedne strane je ogroman ulaz i iznutra možete videti mrak. Široko je otvoren ili se preko njega može zatamniti prozirni poklopac. Teško je reći ali definitivno je otvor“, ocenio je Varing.

On je ranije izneo brojne neobične tvrdnje o inteligentnom životu na Mesecu, Marsu i asteroidu Ben. NASA takvim tvrdnjama pripisuje efekt pareidolije – tendenciju da se opazi smisleni oblik u nasumičnom ili na drugi način nepovezanom vizuelnom obrascu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala