Kako ruski mediji izveštavaju o pomoći koju je Rusija uputila Srbiji /video/

© Sputnik / Sputnik / Dejan Simić”Iljušin” sa pomoći iz Rusije na aerodromu u Batajnici
”Iljušin” sa pomoći iz Rusije na aerodromu u Batajnici - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Beogradu je na Vojnomedicinskoj akademiji održan sastanak kome su, pored srpskih, prisustvovali i ruski vojni lekari koji su doneli pomoć iz Rusije, prenosi televizija „Zvezda“, čija je novinarska ekipa doputovala u Srbiju kako bi pratila rad ruskih stručnjaka.

Tema razgovora bila je epidemiološka situacija u Srbiji i prioritetne oblasti zajedničkog rada, saopšteno je.

Novinska ekipa televizije „Zvezda“, zvaničnog servisa Ministarstva odbrane Rusije, juče je izveštavala sa Batajnice o dočeku u bratskoj zemlji.

Il-76 jedan za drugim sleću na aerodrom ’Batajnicu‘. Naše vojnike dočekuju kao drage goste – s hlebom i solju. Lica su pokrivena maskama, a rukovanja su ovog puta izostala – takva su pravila nove protivvirusne etikete. Ruske vojnike dočekali su premijerka Srbije i ministar odbrane. Ana Brnabić je zahvalila našim vojnicima obraćajući se na ruskom jeziku“, prenosi novinska ekipa televizije „Zvezda“, koja je doputovala jednim od aviona Il-76 u Beograd.

Predstavnici Oružanih snaga Srbije još jednom su zahvalili ruskim stručnjacima na tome što su se brzo odazvali na molbu Beograda, ističe novinar.

Predsednik Aleksandar Vučić je u četvrtak zatražio podršku od ruskog predsednika Vladimira Putina, a samo dan kasnije prvi transportni avioni poleteli su sa ruskog aerodroma „Čkalovski“.

U Srbiju je doletelo ukupno 11 aviona, koji su prevezli 87 ruskih stručnjaka, opremu i medicinska sredstva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala