Iz Moskve kreće avion sa Srbima i humanitarnom pomoći /foto/

© Sputnik / Olivera IkodinovićDržavljani Srbije na moskovskom aerodromu Šeremetjevu, koji čekaju let za Beograd
Državljani Srbije na moskovskom aerodromu Šeremetjevu, koji čekaju let za Beograd - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državljani Srbije od jutros se okupljaju na moskovskom aerodromu „Šeremetjevo“, odakle će zbog situacija sa pandemijom virusa korona avionom „Er Srbije“ danas biti vraćeni u Srbiju. Istim letom biće poslati i respiratori, zaštitne maske, rukavice i naočare - donacija srpske dijaspore.

Let je planiran u 12.45 sati po lokalnom vremenu, a na listi putnika je više od 120 srpskih građana, među kojima je i Milovan Milutinović (72) - „užički Supermen“ – čovek koji je peške stigao u Rusiju kako bi se na Dan pobede u Moskvi rukovao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali je zbog pandemije prinuđen da se vrati u Srbiju.

Milutinovića sa moskovskog aerodroma ispraća i jedna ruska televizijska ekipa, koja snima emisiju o njemu.

© Sputnik / Olivera IkodinovićUžičkog Supermena sa moskovskog aerodroma ispraća i jedna ruska televizijska ekipa, koja snima emisiju o njemu.
Iz Moskve kreće avion sa Srbima i humanitarnom pomoći /foto/ - Sputnik Srbija
Užičkog Supermena sa moskovskog aerodroma ispraća i jedna ruska televizijska ekipa, koja snima emisiju o njemu.

Među putnicima je i troje državljana Srbije koji su već danima „zatočeni“ u tranzitnoj zoni na moskovskom aerodromu „Šeremetjevo“. Reč je o mladiću i devojci koji se vraćaju sa Maldiva i još jednom srpskom državljaninu koji je iz Hjustona stigao do Moskve.

Ovim letom koji je obezbedila Vlada Srbije, u našu zemlju biće dostavljena i donacija srpskih i ruskih privrednika, koja uključuje osam respiratora – jedan klinički i sedam prenosnih, a takođe i 10 hiljada zaštitnih maski, tri hiljade rukavica i hiljadu zaštitnih naočara.

© Sputnik / Olivera IkodinovićDonacija srpskih i ruskih privrednika, koja uključuje osam respiratora – jedan klinički i sedam prenosnih, a takođe i 10 hiljada zaštitnih maski, tri hiljade rukavica i hiljadu zaštitnih naočara.
Iz Moskve kreće avion sa Srbima i humanitarnom pomoći /foto/ - Sputnik Srbija
Donacija srpskih i ruskih privrednika, koja uključuje osam respiratora – jedan klinički i sedam prenosnih, a takođe i 10 hiljada zaštitnih maski, tri hiljade rukavica i hiljadu zaštitnih naočara.

Ranije je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao da su za danas planirani letovi za Moskvu i Varšavu kojim će se iz tih gradova vratiti građani Srbije, a istim avionom u Moskvu će biti prebačeni ruski državljani iz Srbije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala