Tramp o ruskoj pomoći: Veoma lep Putinov gest

© AP Photo / Doug MillsAmerički predsednik Donald Tramp obraća se naciji iz Bele kuće
Američki predsednik Donald Tramp obraća se naciji iz Bele kuće - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp zahvalio je Rusiji na upućenoj medicinskoj opremi, koja će omogućiti da se spasu životi Amerikanaca pred naletom pandemije virusa korona. Tramp je to ocenio kao veoma lep gest.
„To je veoma lep gest predsednika Vladimira Putina. Rekao sam da ću prihvatiti njegovu pomoć. Uopšte me ne brine Rusija i propaganda, nimalo. Prihvatio sam mnogo medicinske opreme visokog kvaliteta. To može spasiti mnogo života i uvek bih je prihvatio“, izjavio je Tramp na pres-konferenciji govoreći o isporuci ruske pomoći.

U Njujork je 2. aprila sleteo avio A-124 („Ruslan“) sa medicinskom opremom koju je uputila Rusija. Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov ranije je saopštio da Rusija šalje opremu, sredstva za dezinfikovanje, naočare, maske i respiratore.

On je istakao da je međunarodna saradnja u borbi sa virusom korona neophodna, jer se nijedna zemlja ne može samostalno izboriti s pandemijom. 

Prema poslednjim podacima, u SAD je broj zaraženih koronom prešao 245.500 ljudi, od čega je preko 6.000 umrlo. Ukupan broj zaraženih u svetu je premašio milion ljudi.

Sve o pandemiji virusa korona čitajte na sajtu Sputnjika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala