Rusija zbog virusa korona odlaže Paradu pobede za 24. jun?

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSamohodna artiljerijska oklopna vozila "Msta S" na generalnoj probi Parade pobede na Crvenom trgu u Moskvi
Samohodna artiljerijska oklopna vozila Msta S na generalnoj probi Parade pobede na Crvenom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojna parada u čast 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu mogla bi biti odložena za 24. jun ukoliko to bude neophodno, u zavisnosti od situacije sa virusom korona, rekao je lider stranke Pravedna Rusija Sergej Mironov.

On je podsetio da je 24. juna održana istorijska pobednička Parada 1945. godine.

„Kako se bliži 9. maj, mnoge sve više brine pitanje održavanja tradicionalne vojne parade na Crvenom trgu. Epidemija virusa korona je unela ozbiljne izmene u živote naših zemalja, pa i kada je reč o pripremi i organizaciji velikog praznika našeg naroda. Deveti maj ima međunarodni značaj, ali je zbog pandemije dolazak mnogih gostiju iz inostranstva već otkazan“, istakao je Mironov.

Prema njegovim rečima, odlaganje Parade je krajnja mera. Pritom, ako se bude govorilo o tome, 24. jun je najprikladniji datum za održavanje svečanosti.

„Baš na taj dan 1945. godine sovjetski vojnici-pobednici marširali su Crvenim trgom. Nadam se da za tri meseca epidemiološka situacija neće biti ozbiljna i da ćemo obeležiti godišnjicu Velike pobede kako dolikuje“, naglasio je Mironov.

Ranije je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov izjavio da priprema za Dan pobede ide po planu i da još nije doneta odluka o odlaganju proslave.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala