Rusija kritikovala Evropu: Pokušavate da prebacite svoje probleme na druge

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaVladimir Čižov
Vladimir Čižov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov kritikovao je evropske zemlje koje su optužile Rusiju da se bavi dezinformacijom kada je reč o pandemiji koronavirusa rekavši da Evropska unija instinktivno tako reaguje kada se nalazi u problemu jer pokušava da prebaci sopstvene probleme na nekog drugog.

„Bavljenje temom takozvane ruske dezinformacije ja pripisujem onima sa ograničenom inteligencijom. Takvi napori predstavljaju ništa više do potrebe da se krivica prebaci na nekog drugog“, rekao je Čižov u intervjuu za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, zapadna Evropa ne oskudeva kada je reč o problemima, dovoljno je samo sagledati cifre zaraženih koronavirusom, međutim, izričito je „nevaspitano“ skretati pažnju javnosti sa aktuelnih problema na potragu za „imaginarnim krivcem“.

Govoreći o borbi protiv koronavirusa koju sprovodi Evropa, Čižov je ocenio da je reakcija poprilično zakasnela, a glavni krivac je evropsko rukovodstvo koje je još uvek relativno „mlado“.

„Ekonomski problemi koji su se stvorili zbog pandemije neće nestati. Gomila sredstava se trenutno izdvaja kako bi pojedini ekonomski sektori preživeli, ne samo u EU, već i u Americi, Kini, pa i u Rusiji. Evropa je pokušala da osmisli jedinstven sistem, ali lideri EU nisu uspeli da se po tom pitanju usaglase. Ostalo je da se o tome još jednom prodiskutuje 7. aprila“, objasnio je.

Čižov je takođe naveo i da EU ima potencijal da iz ove krize izađe dostojanstveno, da tome u prilog ide primer prethodne ekonomske krize koja je pogodila svet 2008. godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala