Putin: Mere treba uskladiti da ne dođe do slabljenja privrede

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da svi regioni ne treba da uvode iste mere u borbe protiv korone, kako ne bi došlo do slabljenja privrede.

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je sednicu sa članovima Saveta bezbednosti Rusije. Tom prilikom je primetio da su oštre mere koje su uvedene do početka maja potrebne kako bi se stanovništvo zaštitilo od infekcije virusom korona.

On je naglasio da ne treba izdavati opšte smernice koje potkopavaju privredu.

„Privreda se i tako nalazi u složenoj situaciji. Zato ne treba davati neke opšte smernice koje potkopavaju ekonomsku delatnost. Sigurni smo da je Rusija krenula ispravnim putem“, dodao je Putin.

Na sednici je bilo reči i o tome da se ograničenja ekonomske delatnosti zbog pandemije ne mogu odnositi na sve regione. Nije svuda ista situacija.

Putin je zamolio članove Saveta bezbednosti da pruže pomoć federalnim, regionalnim i lokalnim vlastima u uspostavljanju saradnje sa svim nivoima vlasti.

Prema poslednjim podacima, broj obolelih od Kovida-19 u Rusiji dostigao je 4.149 osoba, 281 pacijent je ozdravio, dok su 34 osobe umrle.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala