Poruka sa Krima: Zapad pao na testu političke razumnosti

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaSedište Organizacije ujedinjenih nacija u Njujorku
Sedište Organizacije ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zapadne zemlje koje su blokirale rusku rezoluciju Generalne skupštine UN o ukidanju sankcija i koje sprečavaju borbu protiv virusa korona pale su na testu političke razumnosti, izjavio je šef komiteta za međunarodne poslove Skupštine Krima Jurij Gempelj

„Nažalost, zapadne zemlje su pale na testu političke razumnosti, čime su pokazale svoju nesposobnost da adekvatno reaguju na opštu pretnju“, izjavio je Gempelj.

Prema njegovim rečima, politička elita mnogih zemalja svesna je toga koliko je štetna sankciona politika.

„Bilo bi razumno ukloniti sankcione barijere. Međutim, nije isključeno da će pitanje ukidanja sankcija postati predmet cenkanja za zapadne zemlje, kako bi dobili određenu prednost“, smatra Gempelj.

Ranije je saopšteno da Sjedinjene Američke Države, Evropska unija, Velika Britanija, Ukrajina i Gruzija nisu dozvolile Generalnoj skupštini UN da usvoji nacrt ruske rezolucije u koje se poziva na ukudanje jednostranih sankcija koje onemogućavaju zemljama da se bore protiv pandemije virusa korona.

Rusija je prethodno predložila Generalnoj skupštini da usvoji Deklaraciju o solidarnosti u borbi protiv virusa korona. U tom dokumentu se ističe glavna ulogu Svetske zdravstvene organizacije u borbi protiv pandemije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala