Pompeo pisao Vučiću: Hvala što ste pomogli Amerikancima

© Foto : INSTAGRAM BUDUCNOST SRBIJEAVAleksandar Vučić i Majk Pompeo
Aleksandar Vučić i Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić primio je pismo državnog sekretara SAD Majka Pompea, koji mu je zahvalio na transportu američkih građana iz Srbije u Sjedinjene Američke Države.

U Pompeovom pismu se kaže:

„Dok vlade širom sveta streme ka tome da zaštite sopstvene građane od pandemije Kovida-19, želim da uputim duboku zahvalnost Vama i Vladi Srbije za pomoć građanima Sjedinjenih Država onda kada im je to bilo potrebno.

Time što ste američkim građanima pružili priliku da se vrate u Sjedinjene Države čarter letom ’Er Srbije‘, koji je organizovala Vlada Srbije 26. marta, omogućili ste da se 64 američkih državljana vrati svojim domovima i porodicama u vreme koje je za sve nas puno neizvesnosti i izazova.

Aleksandar Vučić i Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Vučić sa Pompeom: Amerikanci žele da nas čuju, više od toga ne mogu da očekujem

Takođe, želim da pohvalim i osoblje ’Er Srbije‘ i nadležne organe na aerodromu ’Nikola Tesla‘ u Beogradu na podršci koju su pružili da se organizuje let u tako kratkom roku i na herojstvu i saosećanju koje su pokazali putnicima na letu.

U ime SAD zahvaljujem Vam na podršci i prijateljstvu u ovim teškim vremenima, kada se naši bilateralni odnosi ističu po svojoj snazi.

Radujem se danu kada će ova pandemija proći i kada ćemo moći da nastavimo zajedno da radimo na izgradnji prosperitetnije budućnosti za naše narode“, navodi se u pismu, a saopštila je pres-služba predsednika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala