Misterija ispod nekadašnje imperije knjiga: kakvu tajnu kriju temelji BIGZ-a

Orbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gde se nalazio prvi srpski kabare, šta se krije ispod temelja BIGZ-a, gde su živeli Mokranjac, Arčibald Rajs i Koča Popović, saznajemo iz knjige „Beograd kroz ključaonice 100 kuća“ o kojoj razgovaramo sa njenim autorom Nenadom Novakom Stefanovićem.

Kako pisac provodi vreme u izolaciji, o čemu razmišlja, na kom rukopisu radi – za „Orbitu“ govori akademik Miro Vuksanović.

Da li će svetski film posle iskustva planete sa virusom korona ostati isti, hoće li se menjati njegove paradigme, moralni, estetski, sociološki  postulati, kako ćemo među ostvarenjima koja će nastati na danas aktuelnu temu prepoznavati ona najbolja i na koji način treba vršiti odabir – pitanja su na koja odgovara daje Nevena Daković, filmolog, profesor teorije filma na FDU.

Da li umetnost možemo koristiti kao terapiju, postoji li kreativna izolacija, šta nam govore primeri autora koji su iz dobrovoljne ali i iz prinudne osame stvarali remek dela svetske umetnosti – u razgovoru za Sputnjik otkriva Zoran Hamović, osnivač i glavni urednik izdavačke kuće „Klio“.

Utiske posle izuzetnog nastupa u čuvenom Karnegi holu sa slušaocima „Orbite kulture“ podeliće Tamara Jokić, naša mlada vokalna umetnica, svršeni student koledža Berkli. 

Misterija ispod nekadašnje imperije knjiga: kakvu tajnu kriju temelji BIGZ-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala