Vučić posle razgovora sa Putinom: Hvala ruskom narodu, značajna pomoć stiže iz Rusije

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Vučić i Vladimir Putin
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandr Vučić zahvalio se na Tviteru ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i ruskom narodu na značajnoj pomoći koja iz Rusije stiže u Srbiju.

"Veoma dobar razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Potvrđeno prijateljstvo i značajna pomoć stiže u Srbiju. Hvala Vladimiru Putinu i ruskom narodu", napisao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je obećao pomoć i podršku srpskoj državi i građanima Srbije u borbi protiv virusa korona, koja će podrazumevati i to da Rusija pošalje svoje lekare i stručnjake za dezinfekciju objekata.

U saopštenju iz Predsedništva se navodi:

"Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Putinu na tome što, i pored brojnih obaveza i krize, koja je zadesila Rusiju i svet, misli na Srbiju i prijateljski srpski narod.

On je rekao da je današnji razgovor potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva dveju zemalja, ali i pokazatelj obostrane solidarnosti i međusobnog poverenja da zajedničkim snagama suzbijemo velikog, nevidljivog neprijatelja kakav je KOVID-19.

Predsednik Putin je izrazio solidarnost i obećao značajnu pomoć i podršku srpskoj državi i građanima Srbije u borbi protiv koronavirusa, koja će podrazumevati i to da Rusija pošalje svoje lekare i stručnjake za dezinfekciju objekata.

Predsednici Vučić i Putin saglasili su se da su odnosi Srbije i Rusije odnosi iskrenog poverenja.

Dvojica državnika su naglasili neophodnost skorog susreta, i to odmah pošto zajedničkim snagama pobede pandemiju KOVID-19".

Pročitajte još:

-Sputnjik saznaje: Iz Moskve stiže avion sa 120 građana, respiratorima, maskama, rukavicama

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala