Moskva poziva „normandijsku“ trojku da prestane sa političkim igrama

© AP Photo / Ian LangsdonLideri "normandijske četvorke" na samitu u Parizu
Lideri normandijske četvorke na samitu u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija poziva partnere iz „normandijske četvorke“ (Nemačku, Francusku i Ukrajinu) da prestanu sa političkim igrama i pristupe ozbiljnim pregovorima o Donbasu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
„Pozivamo partnere iz 'normandijskog formata' da prekinu političke igre i napokon započnemo pregovore o rešavanju sukoba u Donbasu u skladu sa Minskim sporazumima i odlukama samita 'četvorke' koji je održan u Parizu u decembru 2019. godine“, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Moskva ističe da su, „nakon što je došlo do proboja“ u pregovaračkom procesu za rešavanje situacije u Ukrajini, „počele da događaju čudne stvari“.

„Tokom telefonskih razgovora, pomoćnici 'normandijskih lidera' Berlina i Pariza, pod različitim izgovorima, izbegavali su da podrže sporazume između Kijeva i Donbasa. Nakon toga, na sastanku Kontakt-grupe 26. marta Kijev je takođe odbacio ranije dogovore“, saopštilo je Ministarstvo.

„Stvara se utisak da ukrajinski pregovarači nisu to uradili bez sugestija spolja", navodi se u saopštenju i dodaje sa žaljenjem da se odustajanje od postignutih dogovora, precrtava i pozitivna dinamika u rešavanju problema.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala