Kako Moskva brine o ljudima u karantinu

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaSituaciя v Moskve vo vremя koronavirusa
Situaciя v Moskve vo vremя koronavirusa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskovski psiholozi pokrenuli su specijalnu službu psihološke podrške za sve one koji osećaju emotivnu nelagodnost prilikom boravka u samoizolaciji, preneli su ruski mediji.

Svi građani ruske prestonice koji se nalaze u karantinu mogu se obratiti ovoj službi putem određenog telefona, a radno vreme je od devet časova prepodne, do osam uveče.

Psiholozi objašnjavaju da je ljudska potreba za društvom izuzetno izražena, da svaki čovek ima potrebu da se oseti korisnim čak i u uslovima samoizolacije, ali je to otežano ostvariti u četiri zida.

Pored toga, dodaju psiholozi, ništa lakše nije ni deci, budući da oni ne mogu samostalno da osmišljavaju sebi slobodno vreme, te taj zadatak leži na njihovim roditeljima.

„Uznemirujuće vesti koje čitamo iz sveta, konstantni saveti i pozivi da se samoizolacija poštuje, sve to izrazito negativno utiče na našu psihu. Postajemo razdržaljivi, uplašeni, emotivno labilni, često menjamo raspoloženja, a to se sve negativno odražava na naše najbliže. Upravo zato smo i otvorili ovu službu“, navodi se u saopštenju.

Ruski mediji dodaju i da je usluga ove službe apsolutno besplatna.

Inače, pod medinicnskom prismotrom zbog sumnje na koronavirus na teritoriji čitave Ruske Federacije nalazi se ukupno 215.514 ljudi.

Podsetimo, broj smrtnih slučajeva od bolesti izazvane virusom korona u Rusiji porastao je na 30. U proteklih 24 časa umrlo je šest osoba, saopštio je Operativni štab za borbu protiv epidemije virusa korona u Rusiji.

U saopštenju štaba se dodaje da je tokom proteklog dana zabeležen još 771 slučaj, tako da je ukupan broj zaraženih novim virusom korona 3.548 ljudi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala