Još dve sportske dvorane spremne da prime pacijente: Kreveti u Pioniru i Hali sportova

© Foto : Vojska SrbijeHala Pionir
Hala Pionir - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici Vojske Srbije nastavili su danas da uređuju prostora za privremenu bolnicu u Sportskoj dvorani „Aleksandar Nikolić” u Beogradu. Vojnici su juče završili svoj deo posla na uređenju prostora za privremenu bolnicu u sportskoj hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, a isti zadatak očekuje ih i u beogradskoj Areni.

Kako je istakao portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Milan Gujanica,  u nekadašnjoj Hali „Pionir” pripadnici Vojske Srbije postavili su vojničke krevete i obezbedili kapacitete za smeštaj pacijenata zaraženih virusom korona s lakšim simptomima.

„Danas je u ovoj hali postavljeno 300 vojničkih kreveta, a narednih dana nastaviće se sa obezbezbeđenjem svih neophodnih uslova po uzoru na postojeće na Beogradskom i Novosadskom sajmu i u hali Čair u Nišu“, rekao je major Gujanica.
© Foto : Vojska SrbijeVojska Srbije uređuje Sportsku dvoranu “Aleksandar Nikolić” za privremenu bolnicu
Još dve sportske dvorane spremne da prime pacijente: Kreveti u Pioniru i Hali sportova - Sputnik Srbija
Vojska Srbije uređuje Sportsku dvoranu “Aleksandar Nikolić” za privremenu bolnicu

Vojska Srbije uredila je privremenu bolnicu za smeštaj lica sa lakšom kliničkom slikom oboljenja od Kovid-19 na Beogradskom sajmu gde je obezbeđeno 3.000 kreveta. Zadatak Vojske na Sajmu je spoljna služba obezbeđenja, kao i organizacija osnovnih životnih potreba vezanih za smeštaj i ličnu higijenu i spoljna dezinfekcija na Sajmu.

Takođe, uređene su privremene bolnice i na Novosadskom sajmu i u niškoj hali Čair, a Vojnomedicinski centar na Karaburmi pretvoren je u privremenu bolnicu sa 100 ležaja, sa potpunim snabdevanjem kiseonikom.

© Foto : Vojska SrbijeVojska Srbije uređuje dvoranu “Aleksandar Nikolić” za privremenu bolnicu
Još dve sportske dvorane spremne da prime pacijente: Kreveti u Pioniru i Hali sportova - Sputnik Srbija
Vojska Srbije uređuje dvoranu “Aleksandar Nikolić” za privremenu bolnicu

Pripadnici Vojske Srbije angažovani su i na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, zatim obezbeđenju zdravstvenih centara, na graničnim prelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice, na obezbeđenju objekata za zdravstveni nadzor za naše građane koji dolaze iz inostranstva, obezbeđenju prihvatnih i centara za azil i većeg broja socijalnih ustanova za odrasla i stara lica.

Pročitajte još: 

Srbija: Još 111 novoobolelih, ukupno 1.171 

Pandemija uživo: Skoro kao cela Srbija — u Americi bez posla ostalo 6,6 miliona ljudi 

Jezivo pravilo u Njujorku: Ukoliko čoveku stane srce, ne vozite ga u bonicu na reanimaciju

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala