Društveno distanciranje: Ljubimac se samoizolovao od vlasnika /video/

CC0 / Pixabay / Prelepi makao, jedan od simbola Amazonije
Prelepi makao, jedan od simbola Amazonije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Papagaj Džek, koji je postao poznat na društvenim mrežama kada se pojavio njegov snimak kako u zagrebačkoj pivnici kljunom otvara pivske flaše, sada je, u vreme virusa korona, rešio da se samoizoluje i socijalno distancira od svog vlasnika.

Zagrepčani koji su se zatekli u Maksimirskoj šumi primetili su na drvetu neobičnu pticu, koja ne živi u prirodi u Hrvatskoj - velikog šarenog papagaja, aru, koji krešti ime Alen, prenosi Jutarnji list.

Obratili su se skloništu za životinje i poslali im fotografije, a oni su prepoznali da se radi o papagaju čiji je vlasnik ugostitelj Alen Janjić.

„Džek je bio u dvorištu s drugom crvenom arom. Prvo je odleteo kod komšije na drvo. Pokušao sam da dođem do njega, ali je bio previsoko. Onda je odlučio da ode još malo dalje i sad je još na višem drvetu u krošnji. I gleda u nas, krešti i viče moje ime“, kaže vlasnik Alen Janjić, koji je bezuspešno pokušavao da nagovori Džeka da siđe.

„On inače ne leti baš najbolje. Poslednji put kad je ovako pobegao, jedan alpinista mi je pomogao i skinuo ga. Ali taj čovek je trenutno angažovan na sanaciji krovova posle zemljotresa“, kaže Janjić.

Njegov papagaj postao je zvezda društvenih mreža kada se pojavio snimak kako kljunom otvara pivske flaše.

Janjić sada kaže da je Džeku verovatno dosadno, jer je zatvorio pivnicu pre nekoliko meseci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala