Neće biti hapšenja novinara

© Sputnik / Alekseй Vovk / Uđi u bazu fotografijaHapšenje
Hapšenje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će apelovati da nema privođenja čak i ljudi koji govore laži da bi ih iskoristili za političke napade.

Ona je tako odgovorila na pitanje da li je dokaz ratnog stanja to što je novinarka portala „Nova.rs“ privedena zbog teksta o KBC Vojvodine, navodeći da joj je žao što je do toga došlo.

Premijerka je, gostujuću u jutarnjem dnevniku RTS-a, podsetila je da je širenje lažnih vesti u vanrednom stanju ozbiljan prekršaj i najavila da će se potruditi da se ovakve stvari ne dešavaju, da niko ko kritikuje vlast ne dobije nikakav izgovor.

Istovremeno zamolila je novinare da ne šire laži koje će da služe da bi se ugled i kapacitet naših zdravstvenih ustanova smanjivao, da bi se napadali klinički centri i zdravstveni radnici.

Podsetimo, novinarka portala „Nova.rs“ Ana Lalić privedena je u sredu uveče u Novom Sadu i određeno joj je zadržavanje od 48 sati nakon što ju je Klinički centar Vojvodine prijavio Tužilaštvu zbog njenog teksta o lošim uslovima u toj ustanovi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala