Američki muzičar Adam Šlezinger umro od virusa korona

© AP Photo / Richard ShotwellAmerički muzičar i kompozitor Adam Šlezinger
Američki muzičar i kompozitor Adam Šlezinger - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki muzičar i kompozitor Adam Šlezinger umro je u 52. godini od posledica zaraze virusom korona, piše list „Varajati“.

Prema pisanju lista, Šelzinger je preminuo juče zbog komplikacija, izazvanih infekcijom Kovid-19. Njegov predstavnik za štampu je izjavio da se muzičar više od nedelju dana nalazio u jednoj od bolnica u državi Njujork.

Adam Šlezinger je poznat kao osnivač grupe „Fountains of Wayne“. Osvojio je tri „Emija“ i jednu „Gremi“ nagradu, a bio je nominovan i za „Oskara“ za naslovnu pesmu iz filma „To što radiš“, u režiji slavnog holivudskog glumca Toma Henksa.

Pandemija i slavne ličnosti

Podsetimo, tokom pandemije virusa korona, mnogo slavnih ličnosti objavilo je da su zaraženi Kovidom-19, među njima operski pevač Plasido Domingo, glumac Idris Elba i njegova žena Sabrina Dour, pisac Boris Akunjin.

Neki od njih kao što su holivudski glumac Tom Henks i njegova žena Rita Vilson, kao i glumica Olga Kurilenko uspeli su da pobede bolest.

Prema poslednjim podacima, u svetu je ukupno registrovano 936.204 obolelih, 194.578 osoba je izlečeno, a 47.249 je umrlo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala