Abe bi mogao da odloži posetu Moskvi za Dan pobede

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPremijer Japana Šinzo Abe i predsednik Rusije Vladimir Putin na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku
Premijer Japana Šinzo Abe i predsednik Rusije Vladimir Putin na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Japanski premijer Šinzo Abe razmišlja o odlaganju odlaska u Rusiju na obeležavanje 75. godišnjice Dana pobede u Drugom svetskom ratu, javila je agencija Kjodo pozivajući se na diplomatske izvore.

Agencija navodi da u vezi sa epidemijom virusa korona nije bilo napretka u pregovorima za pripremu posete, a posebno tokom susreta ministara spoljnih poslova dveju zemalja.

„U februaru ove godine ministri spoljnih poslova Japana i Rusije, Tošimicu Motegi i Sergej Lavrov, dogovorili su se o skoroj poseti Lavrova Japanu, ali je koordinacija bila otežana“, precizira se u saopštenju.

Početkom februara Motegi je izjavio da strane razmatraju mogućnost učešća japanskog premijera na svečanosti u Moskvi. Osim toga, japanski mediji su pisali da se radi na dogovoru o održavanju još jednog samita između Abea i predsednika Rusije Vladimira Putina, a kao okvirni datumi navođeni su 8. ili 10. maj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala