Najstariji Srbin koji je pobedio koronu: Nisam bio na respiratoru, lekari su se čudili

© Sputnik / Dejan SimićKliničko-bolnički centar dr Dragiša Mišović
Kliničko-bolnički centar dr Dragiša Mišović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Deka iz Valjeva, Dušan Petrović (81) je najstariji građanin Srbije koji se izlečio od koronavirusa. Dušan je sa još dvojicom Valjevaca, pušten sa bolničkog lečenja, nakon što je ustanovljeno da su ozdravili.

On je za Kurir rekao da je nakon 16 dana bolničkog lečenja konačno došao kući, kao i da je presrećan što je u svojim godinama uspeo da pobedi virus.

„I lekari se dive kako sam se držao i kako sam se tako brzo oporavio! Ja sam jedno dva-tri dana osećao malaksalost i 14. marta sam primljen u bolnicu u Valjevu, a narednog dana sam prebačen na Infektivnu kliniku u Beogradu. Od 19. marta sam u KBC „Dragiša Mišović“. Od 24. marta nisam primao nikakvu terapiju, bio sam dobro. Verujte mi da ne znam kako sam se zarazio, dosta sam šetao gradom i onda sam osetio malaksalost“, prisetio se Petrović.

On kaže da se raduje što je poslednji test pokazao da je negativan, kao i da je dobro što niko iz njegove porodice nema simptome ovog virusa.

„Deca i unuci su se uplašili za mene, oni su svi dobro, hvala bogu. Kad sam saznao da sam pozitivan, uplašio sam se s obzirom na moje godine, kako i ne bih. Bio sam pribran i svestan da može da se desi i jedno i drugo. Meni je 81 godina“, ispričao je najstariji Srbin koji je pobedio koronu i nastavio:

Od simptoma sam imao malaksalost, zaboravnost, nekoliko dana nisam znao ni gde sam, ni koji je dan, ali se to popravilo. Inače, nisam imao hronična oboljenja, starački. Bio sam zdrav. U bolnici mi je jedna internistkinja rekla da imam zapaljenje pluća, ali mislim da nisam imao. Nisam bio na respiratoru, pet dana sam bio na kiseoniku, ali se nisam predao, borio sam se, svi lekari su se čudili kako sam se brzo oporavio“.

Petrović navodi i da je KBC „Dragiša Mišović“ vrhunska ustanova, a osoblje za desetku. 

Pročitajte još: 

Novosti: Duži policijski čas — zabrana od 13 časova? Potpuno ograničenje kretanja nije isključeno 

Na Sajmu tuševi i topla voda

Mišustin: U Rusiji se dnevno testira 36 hiljada uzoraka na virus korona

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala