Kremlj: Putin radi na daljinu

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom video-poziva sa predstavnicima federalnih okruga
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom video-poziva sa predstavnicima federalnih okruga - Sputnik Srbija
Pratite nas
Članovi Vlade Rusije koji su zajedno sa predsednikom Vladimirom Putinom posetili bolnicu za obolele od virusa korona u Moskvi, svakodnevno se testiraju na virus, a Putin ovih dana radi na daljinu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Novinari su Peskova pitali da li će se samoizolovati visoki funkcioneri koji su kontaktirali sa glavnim lekarom bolnice u Komunarki Denisom Procenkom, koji se zarazio virusom korona. Među njima su bili predsednik Rusije Vladimir Putin, potpredsednica vlade Tatjana Golikova, ministar zdravlja Mihail Muraško, sâm Peskov i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

„Svi koji su bili u bolnici zajedno sa predsednikom svakodnevno se testiraju na virus korona, uključujući i mene. Naravno, preduzimamo mere predostrožnosti, otkazujemo neke sastanke, pokušavamo da sve što je moguće radimo na daljinu“, objasnio je Peskov.

On je, pri tome, naveo da Putin ovih dana preferira da sve radi na daljinu, preko interneta.

„Svi su videli da je predsednik na daljinu učestvovao u samitu G20. Sada će predsednik maksimalno koristiti format na daljinu“, precizirao je portparol Kremlja.

Ali za te video-konferencije svakako koristi bezbedne kanale veze, istakao je Peskov i dodao da za to postoje takve tehničke i tehnološke mogućnosti.

Peskov je dodao i da ruski predsednik u sredu planira da održi sastanak sa članovima vlade u daljinskom formatu.

Portparol je takođe istakao da je Putin promenio način pozdravljanja i da sada ne pruža ruku prilikom susreta.

„Sada se svi drže na odstojanju“, precizirao je Peskov.

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je 11. marta pandemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 koja je do sada zahvatila 180 zemalja sveta. Prema poslednjim podacima, u svetu je zabeleženo više od 872 hiljade slučajeva zaraze, od kojih se 178 hiljada izlečilo, a umrlo više od 43 hiljade ljudi.  

 

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala