Korona prazni američki nosač aviona

© REUTERS / US Navy/Mass Communication Specialist 2nd Class Scott Fenaroli/HandoutAmerički razarač "Teodor Ruzvelt"
Američki razarač Teodor Ruzvelt - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komanda američke Ratne mornarice planira da evakuiše 2.700 članova posade američkog nosača aviona „Teodor Ruzvelt“, na kojem se oko 100 ljudi zarazilo virusom korona, izjavio je vršilac dužnosti komandanta Ratne mornarice SAD Tomas Modli.
„Već smo izveli sa broda oko 1.000 članova posade. Očekujemo da ćemo u toku narednih nekoliko dana evakuisati 2.700 ljudi. Želim da istaknem da ne možemo i nećemo povući celokupnu posadu sa broda“, rekao je on.

Ranije je „Blumberg“ preneo da je na apel Breta Krozjea, kapetana „Teodora Ruzvelta“ da se s broda povuče veliki deo mornara zbog pojave virusa korona, komanda američke ratne mornarice odgovorila da ne može da žuri s rešavanjem tog pitanja, dok je američki ministar odbrane Mark Esper pretpostavio da još nije vreme za evakuaciju.

„Imamo 93 osobe koje su pozitivne (na virus korona), 86 osoba ima simptome tog virusa a sedam osoba nema, 593 testova su negativna na koronu. Testirali smo 1273 osobe, njihovi rezultati se još uvek čekaju“, rekao je Modli.

Prema njegovim rečima, trenutno se niko od članova posade nosača aviona ne nalazi u teškom stanju, niti je iko hospitalizovan.

Američki nosač aviona se trenutno nalazi kod obale Gvama u Pacifiku, pošto broj vojnika, zaraženih Kovidom-19, svakodnevno raste.

Pandemija virusa korona 

Prema poslednjim podacima u svetu je do sada registrovano više od 900.000 slučajeva obolelih od virusa korona, preminulo je više od 45.000 ljudi, a oporavilo se više od 190.000.

Broj zaraženih i dalje je najviši u Sjedinjenim Američkim Državama - preko 188.000, a sledi Italija sa 105.790 i Španija sa skoro 96.000 slučajeva. 

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona Kovid-19.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala