Amerika spasava naftnu industriju: Domaćim naftašima izdaje svoja skladišta

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaSkladišta nafte
Skladišta nafte - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti SAD osmislili su strategiju kako da spasu domaće naftne proizvođače od energetske krize koja je pogodila svet, saznaje agencija Rojters pozivajući se na neimenovane izvore.

Kako se navodi, američka Vlada namerava da domaćim naftnim proizvođačima izdaje svoja strateška skladišta za „crno zlato“.

Na taj način administracija predsednika SAD Donalda Trampa planira da smekša odluku Kongresa, koji nije izdvojio sredstva za kupovinu nafte od domaćih proizvođača.

Kako prenosi britanska agencija, prvenstveno je plan bio da američka Vlada otkupi 77 miliona barela domaće nafte, čime bi se maksimalno popunila strateška rezerva „crnog zlata“.

Trenutno Amerika u svojim rezervama ima oko 635 miliona barela nafte, iako se ne precizira kolika je ukupna zapremina svih njenih skladišta.

Podsetimo, nakon proglašenja pandemije koronavirusa drastično je opala potražnja za naftom širom sveta, što je dovelo do naglog pada cena ovog energenta.

Inače, prethodno je list „Forbs” pisao da bi Kongres, u vreme još jedne egzistencijalne krize u kojoj se našla američka naftna industrija, američkom energetskom sektoru mogao naneti još veću štetu ukoliko odobri Zakon o zaštiti američke bezbednosti od agresije Kremlja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala