Zdravstveni sistem Rusije spreman za najgore

© Press-služba Departamenta zdravoohraneniя goroda Moskvы / Uđi u bazu fotografijaBolnica u Rusiji koja prima pacijente sa sumnjom na koronavirus
Bolnica u Rusiji koja prima pacijente sa sumnjom na koronavirus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zdravstveni sistem Rusije je spreman za potencijalni rast broja inficiranih virusom korona, saopštili su Sputnjiku u Ministarstvu zdravlja.
„U Rusiji je pripremljeno 78.000 ležaja i više od 47.000 respiratora“, saopštili su u Ministarstvu zdravlja.

Ako bude bilo potrebno ove brojke će se povećati. Trenutno se u Rusiji proizvodi oko hiljadu resporatora nedeljno, objasnili su u Ministarstrvu.

Avion TU-154 M avio-kompanije Aeroflot - Sputnik Srbija
Oligarsi nude pomoć ruskim građanima u inostranstvu

Oni su dodali da, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), Rusija se nalazi na samom vrhu država u svetu po broju bolničkih ležaja.

„Prema zvaničnoj statistici SZO, U Rusiji je trenutno 818 bojničnih ležajeva na 100.000 stanovnika, što je približno broju u Nemačkoj (826 ležajeva). Samo Belorusija (1.038) i Monako (2.113) imaju više“, zaključili su u ruskoj službi.

Ranije je epidemiolog Ministarstva zdravlja Rusije Nikolaj Briko saopštio Sputnjiku da će infekcija virusom korone uskoro biti na vrhuncu. Najverovatnije će narednih dana taj broj rasti, a zatim početi da opada.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je broj obolelih novim virusom dostigao 2.337 osoba, 121 pacijent se izlečio, dok je 17 preminulo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala