Upozorenje Ministarstva zdravlja: Rusija se približava vrhuncu epidemije

© Sputnik / Alexey Maishev / Uđi u bazu fotografijaMuškarac sa maskom i detetom u metrou u Moskvi
Muškarac sa maskom i detetom u metrou u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija se približava vrhuncu epidemije obolelih od virusa korona KOVID-19, izjavio je glavni ruski epidemiolog Ministarstva zdravlja Nikolaj Briko.

„Taj broj se može povećavati još neko vreme“, precizirao je epidemiolog.

Briko je ocenio da će broj obolelih rasti još nekoliko dana, posle čega će početi da se smanjuje i dodao da će to biti moguće zbog „različitih i oštrih“ mera koje preduzimaju vlasti.

„Osim toga, kao i drugi respiratorni virusi, virus korona je posebno aktivan u zimskoj sezoni i trebalo bi da bude u padu u aprilu-maju“, izjavio je epidemiolog.

Podsetimo, ruski lider Vladimir Putin je 25. marta doneo odluku o uvođenju neradne nedelje u Rusiji od 30. marta do 5. aprila, u cilju smanjenja širenja infekcije Kovid-19.

Pored toga, nakon što je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin saopštio da će od 30. marta u glavnom gradu Rusije na snazi biti režim sveopšte samoizolacije, građani će izlaziti iz svojih domova samo ako baš moraju i uz propusnice, a najavljeno je da bi to mogli da budu kju-ar kodovi.

Pandemija virusa korona

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. 

Prema poslednjim podacima u svetu je registrovano ukupno 785.807 slučajeva obolelih od korona virusa, preminulo je 37.820 ljudi, a oporavilo se 165.659. 

U Rusiji ukupan broj obolelih od virusa korona iznosi 2337 (od kojih 1613 u glavnom gradu), umrlo je 17 osoba u zemlji a ozdravila 121 osoba.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala