U Češkoj napušten hotel u kome je nekad boravio Putin

© Foto : Facebook / Prázdné DomyHotel Interpatria u Evani, Češka
Hotel Interpatria u Evani, Češka - Sputnik Srbija
Pratite nas
U češkoj opštini Evan (istočni deo Praga) nalazi se napušteni hotel „Interpatria“, u kome su se nekada odmarali komunistički lideri i zvaničnici, a nekada ga je posećivao i ruski predsednik Vladimir Putin, prenosi portal „Blesk“.
Prema pisanju portala, Putin je dolazio u hotel iz Drezdena, gde je služio kao agent KGB-a. Evan je udaljen od Drezdena samo nekoliko časova vožnje.

Portal navodi da je Putin voleo da šeta lokalnim šumama sa suprugom Ljudmilom, a navodno i sa svoje dve kćerke (Putin nikada nije otkrivao detalje o svojoj deci). 

​Ističe se da je u Evanu nekada bila smeštena i redakcija najvećeg časopisa „Problemi mira i socijalizma“, koji se bavio delatnošću komunističkih i radnih partija. Portal piše da je deo redakcije bila i bivša Putinova supruga Ljudmila.

Hotel „Interpatria“ je prestao da ugošćava partijske zvaničnike nakon revolucije 1989. godine. Sastojao se iz nekoliko korpusa: restoran sa kuglanom, garaža i zasebna brvnara. Nalazi se u dubini šume, daleko od znatiželjnih pogleda, a do njega vodi samo jedan uzak put, navodi portal.

Ranije je hotel pripadao Ministarstvu za regionalni razvoj Češke, ali je kasnije prodat privatnom vlasniku.
Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala