Stigla plutajuća bolnica u Njujork: Brod „Komfort“ sa 1000 kreveta /foto, video/

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografija„Plutajuća bolnica“ stigla u pristanište u Njujork
„Plutajuća bolnica“ stigla u pristanište u Njujork - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brod-bolnica, koji je predviđen za 1000 kreveta, stigao je na 90. pristanište Menhetna iz Hadsona sa ciljem da se rastereti zdravstveni sistem države Njujork, prenosi dopisnik RIA Novosti.

Brod „Komfort“ je dug kao tri fudbalska terena i ima kapacitet od 1000 kreveta. Poseduje i 12 operacionih sala i opremu za intenzivnu negu.

Očekuje se da će na brod dovoziti pacijente koji nisu zaraženi virusom korona, kako bi rasteretili bolnice države Njujork.

Na Tviteru se pojavilo mnoštvo slika i snimaka plutajuće bolnice. Iako je Njujork žarište korona virusa u SAD, na fotografijama se vidi veliki broj stanovnika tog grada koji su se okupili da vide brod, koji uplovljava u luku.

Vlasti se ubrzano pripremaju za vrhunac epidemije u Njujorku, koji će, kako se procenjuje, biti za tri nedelje.

U državu Njujork stigla je inženjerija kako bi izgradila dodatne bolnice jer se vlasti boje da bolnice neće izaći na kraj sa prilivom pacijenata. Jedan od centara za lečenje postaće takođe ekspo centar Džejkoba Džavica, koji je vojska opremila kao bolnicu.

U SAD trenutno, kako pokazuju zvanični podaci, koronavirusom je zaraženo 163.429 lica, broj umrlih je nadmašio 3.000, a po broju inficiranih na prvom mestu je država sa više od 66.000 zaraženih i umrlih 1.243, gde je danas tokom šest paklenih sati - na manje od tri minuta umirao jedan čovek.

​Prema najnovijim podacima, u svetu je do sada registrovano više od 800.000 slučajeva obolelih od korona virusa, preminulo je više od 39.000 ljudi, a oporavilo se 172.000. 

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa Kovid-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala