Mitropolit Tihon: U toku je treći svetski rat

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i mitropolit pskovski i porhovski Tihon u Pskovsko-pečerskom manastiru
Predsednik Rusije Vladimir Putin i mitropolit pskovski i porhovski Tihon u Pskovsko-pečerskom manastiru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolit Pskovski i Porhovski Tihon (Ševkunov) nazvao je pandemiju Kovid-19 trećim svetskim ratom u kojem se celo čovečanstvo bori protiv jednog neprijatelja - virusa korone.
„Nakon 75 godina ponovo je rat – svetski rat. Nimalo ne preuveličavam, ne vršim pritisak na vas nekom posebnom brigom, strahom. To je zaista tako: rat između čovečanstva i tog zla koji je ušao u ljudski rod i protiv kojeg nam predstoji prava borba. A nekima: lekarima, ljudima koji se brinu za bezbednost, a možda i nama, prostim ljudima – baš kao našim dedovima i ocima za vreme rata , rekao je mitropolit za vreme propovedi.

Mitropolit Tihon je pozvao vernike da ne posećuju Pskovsko-Pečerski manastir u Pečorama koji se smatra jednim od najstarijim u Rusiji. On se nije zatvarao ni za vreme Drugog svetskog rata.

„Zašto? Kako? Zar se u manastiru može zaraziti? Omladina koja nosi ovaj virus, ne osećajući simptome, dolazi iz Moskve, Sant Peterburga u naše bratstvo, stoje pored baka, kašlju, jednostavno dišu. I na malom rastojanju se čovek jednostavno zarazi“, objasnio je mitropolit.

Mitropolit Tihon se nezvanično smatra duhovnikom predsednika Rusije Vladimira Putina, mada to nikad nije potvrdio. On je i autor knjige „Nesveti a sveti“.

Podsetimo, u Rusiji je prema poslednjim podacima zaraženo koronom 2.337 osoba, dok se više od 120 izlečilo. 

O širenju virusa korona u svetu pratite na Sputnjik iz minuta u minut.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala