Kina odbacila američke optužbe za širenje dezinformacija o koroni

© AP Photo / Ng Han GuanPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Kine Hua Čunjing
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Kine Hua Čunjing - Sputnik Srbija
Pratite nas
Širenje dezinformacija o epidemiji virusa korona nije u interesu Kine, izjavila je portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing.
„Američki zvaničnici izjavljuju da Kina širi lažne informacije i propagandu, samo ne znam na koje lažne informacije misle? Na uspeh Kine u borbi protiv epidemije ili na pružanje humanitarne pomoći drugim zemljama?“, istakla je Čunjing.

Ona je još naglasila da je Kina od samog početka epidemije zauzela transparentan, otvoren i odgovoran stav, blagovremeno deleći informacije o epidemiji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i drugim državama, uključujući i SAD.

„Nemamo ni snage ni želje za vođenje takozvane dezinformacione kampanje“, zaključila je Čunjing.

Ona je na kraju dodala i da se kineska strana iskreno nada da će se Amerika što pre izboriti s epidemijom i obezbediti bezbedan život i zdravlje Amerikanaca.

© Tanjug / RADE PRELICKoronavirus
Kina odbacila američke optužbe za širenje dezinformacija o koroni - Sputnik Srbija
Koronavirus

Podsetimo, prethodno su američki državni sekretar Majk Pompeo i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg razmotrili situaciju s pandemijom virusa korona u svetu i optužili Rusiju i Kinu za širenje dezinformacija o Kovid-19.

Juče je američki predsednik Donald Tramp doveo u pitanje tvrdnje da Rusija, Kina i Iran šire dezinformacije o virusu korona, dok je paralelno kritikovao američke medije za lažne vesti i izmišljotine.

Pandemija Kovid-19

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog virusa korona za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim virusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini.

Kineske vlasti objavile su kraj epidemije u toj zemlji, odakle je i krenulo širenje virusa korona.

U svetu je do jutros ukupno registrovano 802.748 slučajeva obolelih od koronavirusa, preminulo je 39.019 ljudi, a oporavilo se 172.319, podaci su sajta Vorldometers

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala