Tramp: Sumnjam da Rusi šire dezinformacije o virusu korona

© AP Photo / Andrew HarnikPredsednik SAD Donald Tramp u Ovalnom kabinetu
Predsednik SAD Donald Tramp u Ovalnom kabinetu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp doveo je u pitanje tvrdnje da Rusija, Kina i Iran šire dezinformacije o virusu korona, dok je paralelno kritikovao američke medije za lažne vesti i izmišljotine.

„Kao prvo, vi ne znate šta oni rade. Ako čitate 'Vašigton post', onda ne treba da verujete tim vestima. Ja malo čemu verujem od onoga što vidim, a u 'Vašington postu' vidim člake sa toliko lažih vesti, toliko izmišljotina..", rekao je Tramp za „Foks njuz" i istovremeno optužio i „Njujork tajms" za nepoštene namere.

Novinar je podsetio Trampa da je Kina optužila SAD za širenje virusa.

„I mi i oni to rade. I mi govorimo o njima razne stvari. Ja dajem silne izjave na račun Kine, pa i o 'kineskom virusu'. Ne bih rekao da ih je to uznemirilo. Oni kažu da su virus doneli naši vojnici. Ja kažem: mislite kineski virus? Onda oni zovu i kažu:'Hajde da razgovaramo pristojno'. Svaka zemlja to radi", objasnio je Tramp.

Ranije je državni sekretar SAD Majk Pompeo optužio Rusiju, Kinu i Iran za širenje lažnih informacija, ali nije naveo nikakve konkretne dokaze.

Tramp — sankcije „Severnom toku 2" su moja ideja

U intervjuu za „Foks njuz" američki predsednik je izjavio da je upravo on bio inicijator ideje da se uvedu sankcije protiv ruskog gasovoda „Severni tok 2".

„Na primer, ruski gasovod. Niko nije ni čuo za njega, dok se ja nisam pojavio i predložio. To sam bio ja, niko drugi", istakao je Tramp.

Podsetimo, Tramo je nedavno potpisao vojni budžet koji predviđa sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ i „Turskog toka“. Sjedinjene Američke Države zahtevale su da kompanije koje polažu cevi za gasovode odmah prestanu sa radom. Švajcarska građevinska kompanija „Olsiz“ povinovala se zahtevima SAD.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala