„Rosteh“ razvio novo zaštitno odelo za virus korona

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaLekar u zaštitnom odelu u bolnici u Moskovskoj oblasti
Lekar u zaštitnom odelu u bolnici u Moskovskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska državna korporacija za visokotehnološku proizvodnju „Rosteh“ razvila je novo antivirusno zaštitno odelo (kombinezon) koji može da zaštiti od virusa i drugih bioloških pretnji.

Korporacija je naglasila da su odela namenjena lekarima, zaposlenima u uslužnom sektoru i specijalizovanim službama.

Novi antivirusni kombinezoni biće dostupni pravnim i fizičkim licima i moći će da se kupe u trgovinskim lancima za dve hiljade rubalja (oko 2.660 dinara), izjavio je predstavnik „Rosteha“.

​Odela su napravljena od dupliranog PVC materijala i mogu da se koriste zajedno sa drugim sredstvima za ličnu zaštitu. Težina odela je manja od 500 grama, piše RT.

Laboratorijska ispitivanja pokazala su da materijal zadržava čvrste čestice i pouzdano štiti od hemijskih supstanci.

Korporacija je takođe saopštila da radi na proizvodnji najnovije prenosne mini-laboratorije za dijagnostiku infekcije virusom korona.

Epidemija virusa korona SARS-CoV-2, koji izaziva KOVID-19, počela je krajem decembra prošle godine u Kini. Žarište infekcije bio je kineski grad Vuhan. Za nekoliko meseci epidemija se proširila na više od 190 zemalja. Svetska zdravstvena organizacija proglasila je 11. marta epidemiju virusa korona za pandemiju.

Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 735 hiljade slučajeva zaraze, a umrlo je više od 34 hiljade ljudi. 

Prema poslednjim informacijama Operativnog štaba, u Rusiji je zabeleženo ukupno 1.836 slučajeva zaraze virusom korona. Od toga je 66 osoba ozdravilo, a devet umrlo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala