Režim samoizolacije u Moskvi će trajati do 14. aprila

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaV Moskve vveden režim samoizolяcii dlя vseh žiteleй
V Moskve vveden režim samoizolяcii dlя vseh žiteleй - Sputnik Srbija
Pratite nas
Režim sveopšte samoizolacije u Moskvi, koji je od danas na snazi u glavnom gradu Rusije s ciljem da se spreči širenje virusa korona, trajaće do 14. aprila, saopštio je operativni štab za situaciju u vezi s pandemijom.

„Do kog datuma traje karantin? U skladu sa ukazom gradonačelnika Moskve, režim samoizolacije će trajati do 14. aprila“, navodi se u saopštenju štaba.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin rekao je juče da će od danas u ruskoj prestonici, u cilju sprečavanja širenja virusa korona, biti na snazi režim sveopšte samoizolacije bez obzira na uzrast.
Kako se precizira, napuštanje domova moguće je samo u slučaju da je potrebna hitna medicinska pomoć ili u slučaju neke opasnosti po život i zdravlje, u slučaju odlaska na posao, ukoliko nema drugog rešenja, obavljanja kupovine, kao i za izvođenje kućnih ljubimaca i to na udaljenosti od 100 metara od mesta stanovanja i iznošenja smeća.

Građanima će biti potrebne specijalne dozvole za kretanje po gradu, a ulazak i izlazak i grada će i dalje biti slobodan.

Takođe, građani su dužni da drže rastojanje metar i po u prodavnicama, apotekama, na ulici, a izuzetak je vožnja taksijem.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala