Bugarski premijer: Ne igrajte se žmurke sa policijom

© AFP 2023 / LUDOVIC MARINPremijer Bugarske Bojko Borisov
Premijer Bugarske Bojko Borisov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Bugarske Bojko Borisov izjavio je da većina stanovništva poštuje restriktivne mere karantina koje je država uvela, ali ima i onih koji idu u šetnju i pokušavaju da nadmudre pripadnike policije koji prate poštovanje vanrednog stanja.

„Ljudi već ozbiljno poštuju disciplinu, ali postoji problem u subotu i nedelju kada je lepo vreme. Oni se kriju, žele da izađu napolje. Na snazi su mere i nadam se da nećemo morati da ih pooštrimo. Ne igramo se žmurke. Onaj ko pobedi i nadmudri može zaraziti svoje najbliže. Ovo nije igra sa rukovodstvom i policijom, da kažete ‘Nadmudrio sam ih, obišao sam policiju’“, rekao je Borisov na sastanku sa turskim kolegama na granici sa Turskom, gde je došao da proveri kretanje teretnih vozila.

U Bugarskoj je vanredno stanje na snazi od 13. marta. U sklopu borbe protiv virusa korona, u regionalnim centrima su postavljeni su kontrolni punktovi.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 724 hiljade slučajeva zaraze, a umrlo je 34 hiljade ljudi.  

U Bugarskoj je za sada registrovano 354 slučaja zaraze, od čega je osam osoba umrlo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala