Vučić: Ako zatreba, predložiću sledeće nedelje zabranu izlazaka 24 sata dnevno

© DRAGAN KUJUNDZICVojska Srbije na ulicama Beograda
Vojska Srbije na ulicama Beograda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će, ukoliko se ponašanje građana ne promeni, biti spreman da predloži Vladi zabranu izlazaka 24 sata dnevno.

"Ako se ponašanje građana ne promeni, predložiću sledeće nedelje zabranu izlazaka 24 sata dnevno", rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da, ukoliko budemo disciplinovani možemo da izađemo iz krize za manje od dva meseca.

Vučić je rekao da strahuje da nećemo izbeći scenario "1000 zaraženih na dan".

"U trenutku kada se bude testiralo i do 4.500 građana, pozitivno će biti 1.000 ljudi, pa kasnije i više. U tom momentu i Sajam i Arena biti puni, a ti pacijenti će morati da budu smešteni negde u jednom danu".

Predsednik je rekao i da bi bilo potpuno pogrešno očekivati da se takav scenario neće desiti i Srbiji.

"Ja sam realan, vidim kojim tempom idemo i zato je strašno važno da građani ostanu kod kuče. Nije pogrešno da se nadate, ali je pogrešno da očekujete", rekao je Vučić.

On je rekao da Srbija sada ima dovoljno testova na korona virus, da su problem bile laboratorije, ali da se i na njima radi i istakao da bi bilo pogrešno nadati se da Srbija neće doživeti scenario u kojem se otkriva više od 1.000 zaraženih dnevno.

Vučić je na televiziji Prva rekao da će već sutra biti testirano 500 ljudi, a za sedam dana i do 3.000 dnevno i istakao da testovi nisu problem, već laboratorije.

"Ali i to smo uspeli da uredimo, kao što sad sami proizvodimo i kvasac... Trudimo se da što više stvari sami proizvodimo, da ne zavisimo od drugih", rekao je Vučić.

On je naveo da poljoprivredna laboratorija u Batajnici sada radi kao švajcarski sat.

Kaže da će najbolja laboratorija, koju će donirati Kina, biti završena 8. ili 9. aprila, kada Srbija bude na vrhuncu ili blizu vrhunca krize i kada bude najteže stanje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala