U Srbiji još 82 zaražene osobe, ukupno 741, umrle još tri osobe /video/

© Sputnik / Dejan Simić Klinika za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbija
 Klinika za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbija - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Srbiji je danas do 15 časova registrovano 82 nova slučaja zaraze virusom korona, ukupno je zaraženih741 osoba. Umrle su još tri osobe, tako je ukupan broj žrtava 13 , saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Na respiratorima je 55 građana. 

Preminule su tri osobe.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 376 osoba od kojih je 82 pozitivno i 294 negativno na novi virus korona.

„Od poslednjeg preseka u Srbije su od korona virusa preminule još tri osobe", na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Osim muškarca iz Kikinde, koji je preminuo u KC Vojvodine,  evidentirane su još dve žrtve virusa. Reč je o dve žene koje su bile smeštene u bolnici "Dragiša Mišović".

„Na respriartoru je 55 osoba, 10 na Infektivnoj, 3 u Nišu, 4, KC Vojvodina, 7, KC Kragujevac, 7 na Pulmologiji, 10 KC Niš" rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Ona je navela i da je nulti pacijent u Srbiji izlečen, kao i da je više od 50 pacijenata imalo dvostruko negativan nalaz.

„Sadašnji broj obolelih pokazuje kakve smo mere preduzeli prethodnih 7 dana, a ovo kako se ponašamo danas i juče, videće se narednih dana. Ključ je u nama i svi moramo ozbiljno da shvatimo koliko svaki pojedinac ima ulogu u daljem širenju infekcije”, poručila je Kisić Tepavčević.

 

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala