U Moskvi od sutra na snazi režim sveopšte samoizolacije bez obzira na uzrast

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaBolnica "Filatov" u Moskvi u kojoj se otvorena najveća klinika za lečenje obolelih od virusa korona
Bolnica Filatov u Moskvi u kojoj se otvorena najveća klinika za lečenje obolelih od virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin rekao je da će od sutra u ruskoj prestonici, u cilju sprečavanja širenja virusa korona, biti na snazi režim sveopšte samoizolacije bez obzira na uzrast.

„Počev od sutra uvodi se režim samoizolacije za sve građane Moskve nezavisno od uzrasta“, rekao je Sobjanjin.

Kako se precizira, napuštanje domova moguće je samo u slučaju da je potrebna hitna medicinska pomoć ili u slučaju neke opasnosti po život i zdravlje, u slučaju odlaska na posao, ukoliko nema drugog rešenja, obavljanja kupovine, kao i za izvođenje kućnih ljubimaca i to na udaljenosti od 100 metara od mesta stanovanja i iznošenja smeća.

Građanima će biti potrebne specijalne dozvole za kretanje po gradu, a ulazak i izlazak i grada će i dalje biti slobodan.

Takođe, građani su dužni da drže rastojanje metar i po u prodavnicama, apotekama, na ulici, a izuzetak je vožnja taksijem.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je za proteklih 24 časa otkriveno 270 novih slučajeva zaraze, dok je ukupan broj obolelih dostigao 1.534 lica, a preminulo je 64.

Naredna nedelja je, prema odluci vlasti, neradna.

Pogledajte šta je u obraćanju naciji o pandemiji virusa korona rekao ruski predsednik Vladimir Putin:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala