Srbija uspela da kupi još 480 respiratora

© INSTAGRAMBUDUSNOSTSRBIJEAVRespiratori
Respiratori - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je Srbija uspela da nabavi još 480 respiratora.

Kako prenosi Tanjug, premijerka Srbije je najavila, da ako bude bilo potrebe, biće uvedene još strože mere da bi se zaštitilo stanovništvo.

Brnabićeva je izjavila da je jutros dobila imejl da smo nabavili još 480 novih respiratora i ocenila da je to za Srbiju kao suvo zlato.

"Država je do sada dala svu moguću podršku, ali na građanima je da li ćemo borbu sa korona virusom da dobijemo ili ne", istakla je Brnabić.

Ona je rekla da je Srbija u četvrtoj nedelji i još je na nogama, ali da ako bude kao juče, takav dan ćemo platiti. Premijerka je upozorila da ulazimo u najteži period.

Ona je rekla da od danas radi laboratorija u Batajnici, a priprema se i veterinarski institut u Kraljevu, koji će raditi testove za Kovid-19 kako bi se raasteretio Torlak.

Navela je i da Srbija po glavi stanovnika ima respiratora više nego mnogo razvijenije zemlje. Ona je istakla i da su bolnice dobro opremljene, da ima dovljno testova, kao i da su povećani kapaciteti. Navela je i da je obebeđeno preko apoteka devet miliona maski za građane.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala