Italijanski stručnjak: Virus korona bio u Lombardiji možda još u novembru /video/

© Sputnik / Pavel Lьvov / Uđi u bazu fotografijaCentar za medicinsku pomoć u Murmansku
Centar za medicinsku pomoć u Murmansku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Virus korona možda se u Italiji pojavio još u novembru, izjavio je italijanski lekar Đuzepe Remuci, direktor Instituta za farmakološka istraživanja „Manolo Negri“.

Remuci, jedan od najuglednijih italijanskih stručnjaka i direktor Instituta koji ima odeljenje i u Bergamu, gradu najteže pogođenom virusom korona, naveo je u intervjuu američkom državnom radiju da su u Italiji primećene čudne upale pluća kod starijih osoba još u novembru, prenose svetski mediji.

​On je naveo da je više od deset takvih slučajeva primećeno u područjima Gera Dada i Krema u severnoj Italiji i da se radilo o pacijentima koji su bili vakcinisani protiv sezonskog gripa.

Prema Remucijevim rečima, ti pacijenti su se oporavili posle dve nedelje i uz primenu antibiotika.

Remucijeva izjava da su čudne upale pluća otkrivane u novembru i decembru u Italiji, koje je možda izazvao virus korona mnogo pre nego što je registrovana epidemija u Kini, podgrejale su kinesko-američki sukob oko mesta odakle je virus potekao.

Međutim, Remuci je kasnije izjavio da nije želeo da spekuliše odakle virus potiče, već samo da ukaže da se on možda širi mnogo duže nego što znamo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala