Stejt department se ne izjašnjava o mogućnosti ukidanja sankcija „Rosnjeftu"

© AP Photo / Charles DharapakZgrada Stejt departmenta
Zgrada Stejt departmenta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon vesti da ruska kompanija„Rosnjeft" prekida poslovanje u Venecueli i da očekuje ukidanje američkih sankcija, oglasio se i portparol američkog Stejt department, koji nije precizirao da li će SAD ukinuti sankcije ruskoj kompaniji, ali je saopštio da konstantno analiziraju dalje korake u okviru sankcionog programa za Venecuelu.

„Konstantno analiziramo relevantne aktivnosti i potrebu za budućim postupcima u okviru sankcionog programa za Venecuelu. Ne najavljujemo naše postupke vezano za sankcije, ali ćemo nastaviti da tražimo način da podržimo demokratske težnje venecuelanskog naroda", rekao je portparol Stejt departmenta na pitanje kako će odluka ruske kompanije o prodaji aktiva u Venecueli uticati na sankcioni režim.

Podsetimo, ranije je ruska državna naftna kompanija „Rosnjeft" objavila je da prekida poslovanje u Venecueli kao i da prodaje sve aktive u toj zemlji.

Tom prilikom je portparol kompanije Mihail Leontjev izjavio da je „Rosnjeft" prodajom aktiva u Venecueli ispunio svoju obavezu prema akcionarima i da sada s pravom računa da će američki regulatori ispuniti obećanja, koja su javno dali, odnosno da će ukinuti sankcije ćerkama-kompanijama „Rosnjefta" — „Rosnjeft trejding“ i „TNK Trejding“ u Švjacarskoj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala